Renovering grannfastighet

Grannfastigheten på Kungstensgatan 48 kommer att renoveras med start den 2 maj. Beräknas vara klart i slutet av oktober 2024.

Husets boendehyresgäster kommer att evakueras men verkstad och kontorsverksamhet kommer att kvarvara under renoveringen.
Staden och berörda myndigheter är informerade om arbetena.

Omfattningen på underhållsarbetena är i korthet:

  • Komplett stambyte för tapp- och spillvattenledningar, samt del av värmesystem 
  • Renovering av WC-rum, våtrum samt kök 
  • Omtrådning elsystem inkl byte elservice 
  • Renovering trapphus och tvättstuga
  • Byte entréport 
  • Tillgänglighetsanpassning entré 

Under dessa arbeten kommer entreprenör etablera i huset med förvaring av material på Stjärnfallet 11:s tomtmark bakom staket. Det är vår ambition att ni grannar ska påverkas så lite som möjligt, men det är ofrånkomligt att det kommer att bullra en del, framförallt i början på entreprenaden då entreprenören kommer forcera för att tiden med de arbetena som kan vara störande inte ska vara utdragna under hela byggtiden. Bullrande arbeten kan förekomma 7:30 – 16:00. I nuläget beräknas merparten av de bullrande arbetena pågår från andra veckan i maj och ca två månader framåt. Då vibrationer kan uppstå vid arbeten i direkt anslutning till Kungstensgatan 48 är det därför viktigt att ni informerar era medlemmar om att tillse att speglar, tavlor, tv, och dyl. är tillräkneligt upphängt på vägg.

Totalentreprenör är: Tyresöbyggarna AB Kontaktpersoner är Ronnie 070-9946469  samt Tomas 0730252505
Kontaktperson (projektledare) Mikael Kaderud, Endstone AB,  073-5147003

/Styrelsen 2024-03-22