Nyheter

Info gällande laddstolpar garage

Info gällande laddstolpar i garage, maj 2021

Nu är laddstolparna i garaget äntligen i drift. 

Mer än var tredje bil som säljs idag är en elbil eller laddhybrid bil och andelen i Stockholms innerstan är mycket högre. Det märks tydligt i garaget med fler och fler laddningsbara bilar. Att ha tillgång till laddstolpar i garaget ökar värdet av en garageplats och värdet på vår fastighet. Installationen av laddstolpar i vårat garage är nu klar och de med garageplats som önskar ladda sin bil i garaget kan nu göra det. Om du har garageplats och vill ha tillgång till laddning på din garageplats så behöver du göra följande:

1. Registrera dig som laddningskund hos Eon Drive. Du kan göra det med en app och/eller med ett laddkort. Om du redan är kund hos Eon behöver du inte gå igenom dessa steg. Debitering av förbrukad ström sker via ett kontokort kopplat till ditt konto hos Eon.

App: Ladda ner appen ”Eon Drive” i App Store/Google play. Följ instruktionerna för att registrera dig som användare.

Laddkort: Privatperson registrerar sig för vanligt laddkort på https://register.eondrive.eon.se/register  Företag: https://eonswedenb2b.register.virtaglobal.com/register

2.     Skicka ett mail till  och ange följande:

-  Namn på den som hyr platsen

-  Platsnummer

-  Bilmodell

-  Storlek på bil

-  User-id hos Eon (normalt emailaddress)

3.     Sedan så får du en bekräftelse när allt är klart

4.     Vid flytt eller om du av annan orsak inte vill ladda längre så behöver du anmäla det till 

För att få ladda i garaget så kommer föreningen ingå ett nytt avtal med dig som laddstolpe användare. Kostnaden är för närvarade 200 kr/månad utöver din nuvarande kostnad för parkeringsplatsen, samt en rörlig avgift som just nu är 1,9 kr/kWh. Den fasta kostnaden betalar du tillsammans med parkeringsplatsen på faktura ifrån Riksbyggen. Den rörliga kostnaden dras ifrån ditt kreditkort som du kopplat till Eon Drive App och kort. Den rörliga kostnaden är baserat på den el som föreningen köper in för hela föreningen.